Global Marketing CR
Image default
Start Pages

Het kopen van een tweedehands auto

Je bent eruit. Je wilt een tweedehands auto kopen. En of dit nou je eerste of je tweede auto is. Je hebt altijd een aantal stappen die je gaat doorlopen tot je bij je uiteindelijke droomauto terecht komt. Weet je zelf niet zo goed waar je moet beginnen, dan nemen we je graag mee in het proces.

 

Start met oriënteren

De eerste fase. Wellicht bevind jij je hier zelfs al in; het oriënteren op een nieuwe auto. Er zijn verschillende mogelijkheden om het huidige aanbod te bekijken. Je zou ervoor kunnen kiezen om langs te gaan bij verschillende dealers en naar de occasions gaan kijken, maar veel makkelijker is nog om te starten op internet. Hier krijg je een totaaloverzicht van de huidige aangeboden auto’s.

 

Auto’s proberen en proefrijden

Wed niet op één paard of op een auto in dit geval, maar ga verschillende auto’s proberen en wellicht proefrijden. Nadat je op internet hebt gezocht kun je bij veel dealers of particulieren telefonisch een afspraak maken. Mocht je zelf weinig verstand hebben van auto’s of motoren neem dan zeker altijd iemand mee die dit wel heeft. Het zou namelijk erg zonde zijn als je thuis komt met je auto en na een paar dagen de eerste gebreken naar boven komen.

Laat je ook zeker niet te veel beïnvloeden door de prijs van een auto. Een prijs is namelijk heel persoon afhankelijk. Het kan ook zijn dat de auto niet meer volledig doet wat er beloofd wordt en de verkoper de auto voor een lage prijs weg wilt doen om zijn schuldgevoel weg te werken.

 

Kopen met autolening tweedehands

Mocht je een mooie auto hebben gevonden, overtuigd zijn van de kwaliteiten en akkoord gaan met de prijs, dan wordt er overgegaan tot koop. Je bespreekt nogmaals regels voor regel welke afspraken er zijn gemaakt en wat de verkoper hiervoor terug krijgt. Onderzoek vooraf goed wat een auto waard is zo betaal je nooit te veel.

Wanneer je krap bij kast zit en niet meteen zo’n groot bedrag kunt missen is het verstandig om een autolening voor tweedehands auto’s te nemen. Hiermee kun je maandelijks de openstaande kosten terugbetalen.

 

Verzekeren

En nu? Je bent een kersverse autobezitter en wilt natuurlijk niet dat er iets met jouw auto kan gebeuren. Om er zeker van te zijn dat je bij eventuele schade verzekerd bent is het verstandig om zo snel mogelijk een verzekering af te sluiten.

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/voertuig-mobiliteit/auto/tweedehands/