Global Marketing CR
Image default
Artikel marketing

Welke decoratie past in een landelijk interieur?

Een landelijk interieur is een interieurstijl waar warmte en gezelligheid centraal staat. In de meeste gevallen zal een landelijke interieurstijl lijken op de cottage stijl. Er wordt veel gewerkt met hout en meubels zijn praktisch, maar sfeervol ontworpen. In een landelijk interieurstijl komen vooral sobere en natuurlijke kleuren voor. Deze kleuren versterken het rustgevende gevoeld dat dit interieur vooral moet uitstralen. Toch kunt u een landelijke interieurstijl nog sfeervoller maken met de juiste decoraties.

Kruiken en potten

Potjes, al dan niet gevuld met planten en kruiken zijn ideale accessoires in een landelijk interieur. U kunt potten en kruiken in alle afmetingen kopen, zodat u hier niet alleen de vensterbank mee hoeft te decoreren. Een grote kruik past bijvoorbeeld goed op de woonkamervloer en fungeert zo als een blikvanger. Het materiaal van de kruiken en potten is meestal van aardewerk, maar steen kan ook. U kunt potten en kruiken kiezen op basis van de stijl van uw landelijke inrichting, zoals modern of klassiek. Stem de kleuren wel af op de kleuren van uw inrichting.

Dierenvachten

De gezelligheid van een landelijke interieurstijl wordt versterkt door het gebruik van zachte materialen. Daarom zijn dierenvachten ook zo populair. Een schapenvacht doet het hier altijd goed. U kunt een schapenvacht op de grond leggen voor de open haard of kachel, maar u kunt er ook een stoel of bank mee bekleden. Schapenvachten zijn in talloze stijlen te koop, afhankelijk van het soort schaap en in vele kleuren.

Sfeervolle verlichting

In een landelijk interieur horen ook mooie landelijke lampen. Landelijke lampen hebben als kenmerk dat ze mooi zijn om naar te kijken, ook als de verlichting uitgeschakeld is. Landelijke lampen vormen zo een decoratie op zich. Een goed voorbeeld zijn lantaarn hanglampen. Deze lampen die zijn vormgegeven als een lantaarn, hangen in uw interieur te pronken als accessoire en in de avonduren als een fraaie lamp. Lantaarn lampen zijn ook als staande lampen te verkrijgen die u op de grond of op een kast plaatst.

Kussens en plaids

Wanneer u het idee heeft dat u iets mist in uw landelijke inrichting, plaats dan eens gezellige kussentjes in uw stoelen en bank. Dit mogen er gerust meerderen bij elkaar zijn. Uw interieur ziet er direct al heel anders en veel gezelliger uit. Ook een mooie plaid over de bank zal sfeer verhogend werken. Daarnaast profiteert u tijdens de koude wintermaanden van een plaid door hier gezellig en warm onder weg te kruipen.