Global Marketing CR
Image default
Travel

50% av alla bilägare glömmer att dra efter hjulbultarna på däcken

Att dra efter hjulbultarna är mycket viktigt för att däcken inte ska lossna. Trots det så glömmer 50% av alla bilägare att göra det. Som mest kan man köra över 100 kmh på motorvägen när däcken lossnar från bilen, vilket är inte bra och kan leda till allvarliga olyckor.

ABS Wheels har gjort en undersökning som besvarades av 50 000 bilägare. Undersökningen spreds genom deras sajt. ABS Wheels ville följa upp undersökningen som tidningen Allt om bilar gjorde 2017, där det visade sig att 50% glömde att dra efter hjulbultarna. Det verkar som att beteendet kvarstår och att folk ofta glömmer att efterdra bultarna fortfarannde.

Ett ganska så stort antal sakkunniga personer är ense om att dragningen efter ska genomföras tätt intill att fordonet har gått mellan 5 och tjugo mil. Faran föreligger att däcken kan falla loss om man glömmer det. Tillverkaren av fälgar ABS Wheels valde att kolla med verksamhetsområdets hjulföretag och sakkunniga personer angående vad de anser kan vara förklaringen till kunskapsbristen. Eller så är det så att folk vet men av någon anledning väljer att inte göra det.

Om du planerar att handla däck hos ABS Wheels så kolla om det finns några rabattkoder innan du köper. Du kan hitta aktuella rabattkoder hos Spogly här: https://www.spogly.se/butik/abs-wheels/.  ABS Wheels säljer vinterdäck, sommardäck, kompletta hjul, balansering av däck, däck mm från märken som Gislaved , Atlas, Atturo, Autogrip, BFgoodrich, Duro, General, Aurora, Durun , Firestone, Apollo, Toyo mfl.

En förklaring kan vara att ägaren av bilen anlitar oerfarna för däckbytet. Rekommendationen är att anlita yrkesmän för däckbytet. Om bultarna till hjulet skulle frigöras äventyrar föraren att tappa däcken som kan innebära förödande resultat. Trots detta är det inte många som spenderar synnerligt betydande vaksamhet åt ens egna bultar till däcken. Det kan tyckas självklart att efterdra bultarna men för en del så verkar det inte vara så viktigt.

Det är i hög grad allvarligt att inte så många människor är medvetna om vad som har möjlighet att inträffa i fall man ej drar efter ens bultar när man skiftat hjulen på ens fordon för årstiden. En sådan simpel grej som att raskt kontrollera med assistans av ett hjulverktyg alternativt bultdragare är tillräckligt på samma gång likaledes du dessutom checkar trycket i hjulen. Ärliga verkstäder för hjul tillhandahåller detta som en tjänst i anknytning med bytet av däck i fall man ej vill företa sig det på egen hand. Likväl är det vare sig invecklat eller krångligt och bör vara lika självfallet som att hälla i spolarvätskan eller motorolja i fordonet med regelbundna intervall.

Att dra efter efter cirka 100 km är en simpel säkerhetshöjande åtgärd man kan göra på egen hand. Vill man ha assistans kan man fara till en däckexpert för få det utfört. Vanligtvis utan att det kostar om man inhandlat hjulen där eller lagrat däcken i expertens hotell för hjul. Kolla med din däckhandlare om inte de kan hjälpa dig att efterdra dina bultar.

https://www.abswheels.se/