Global Marketing CR
Image default
Artikel marketing

Coderen is nog steeds actueel

Een bedrijf staat of valt met hoe de informatiestromen zijn ingericht. Als er verkeerde informatie wordt doorgegeven tijdens processen komt er een heel verkeerd product van de band af. Een bedrijf waar niets beter kan bestaat niet. De meeste bedrijven hebben echter informatiestromen die redelijk goed zijn. Sommige bedrijven hebben informatiestromen die slecht zijn en sommige bedrijven hebben informatiestromen die erg goed lopen. Toch kunnen de informatiestromen bij al deze bedrijven verbeterd worden.  

Een deel van het optimaliseren van informatiestromen gaat met codeeroplossingen. Een codeeroplossing zorgt ervoor dat de goede informatie op de goede tijd op de goede plek beschikbaar is tegen minimale kosten, want elke codeeroplossing kost geld. Het doel van een codeeroplossing is niet het maken van winst, maar is het besparen van kosten. Door alle bedrijfsprocessen goed te coderen, komen er minder producten op de verkeerde plaats in een bedrijf. Hierdoor wordt veel dubbel werk bespaard en raken er minder snel dingen kwijt tijdens het proces. 

Een bekend voorbeeld van codeeroplossingen is de barcode. Barcodes worden in elke supermarkt gebruikt zodat de eigenaar weet welke producten waar liggen. Door gebruik te maken van barcodes kunnen alle systemen worden afgesteld op deze codes. Van binnenkomst tot kassa wordt heel het proces nu door de barcodes helemaal beheersbaar. Heel de supermarkt is door deze barcodes in kaart gebracht. Het codeersysteem dat hierbij hoort is de DOD printer. Een DOD printer kan veel dingen printen waaronder barcodes en is dus de hele spil van dit systeem. 

Een andere veelgebruikt codeersysteem is de hot foil printer. Een hot foil printer is een printer die heel goed stickers kan printen. Een hot foil printer is een goedkope en betrouwbare manier om op vele verschillen materialen te kunnen printen. De hotfoilprinter maakt folie warm en druk met puntjes de juiste vorm op het materiaal en kan zo goed gebruikt worden om de juiste informatie in een bedrijf door te geven.

http://www.kba-metronic.com/en/