Global Marketing CR
Image default
Artikel marketing

Geen gedoe met een vastgoedbeheerder

Een flat, een appartementencomplex of een ander gebouw met meerdere woningen, moet verplicht een VvE oprichten. De eigenaren van dit pand moeten op hun beurt verplicht eigenaar zijn van de VvE. De VvE maakt het juridisch mogelijk dat een pand meerdere eigenaren heeft. Want de VvE is eigenaar van het pand en de leden van de VvE zijn eigenaar van de VvE. De leden van de VvE zijn dus indirect eigenaar van het pand en zijn dus indirect eigenaar van hun eigen appartement en kunnen hun appartement dus gewoon doorverkopen.  

Echter moet het onderhoud nu door alle leden van de VvE geregeld worden. Dit is niet altijd handig omdat iedereen zijn of haar onderhoud op zijn of haar eigen manier doet. Een goed onderhouden pand heeft meer waarde dan een pand waar niet zoveel aan is gedaan. Om consensus te krijgen over wie wat wanneer gaat doen heeft de overheid het verplicht gesteld om een meerjarenplanning op te stellen. In deze meerjarenplanning wordt opgenomen wanneer welk onderhoud moet gebeuren en hoeveel dit gaat kosten. Zo weet elk lid van de VvE wanneer welk onderhoud moet gebeuren. Ook kan worden uitgerekend hoeveel er elke maand aan de kant moet worden gelegd om genoeg geld binnen te krijgen. Zo weet elk lid van de VvE hoeveel hij of zij maandelijks moet bijdragen zodat het pand kan worden onderhouden. 

De makkelijkste manier voor het onderhouden van het pand is door dit allemaal uit te besteden aan een vastgoedbeheerder. Met de diensten van een vastgoedbeheerder kan vaak het hele pand worden onderhouden. Naast de meerjarenplanning en de uitvoering daarvan biedt een vastgoedbeheerder vaak ook aan om dagelijks technische beheer uit te voeren, met dagelijks technisch beheer worden alle kleine dingen als het vervangen van een kapot raam gedekt. Ook wil een vastgoedbeheerder projecten regelen zodat mensen een eventuele verbouwing niet meer zelf hoeven te regelen. Zo wordt al het vastgoed onderhoud gedaan.

http://www.laan35.nl/