Global Marketing CR
Image default
Artikel marketing

Het gebruik van PVA in 3d printen

Als je 3d wilt printen wil je waarschijnlijk ook ingewikkeldere objecten maken. Waarschijnlijk heb je er al over gelezen en heb je woorden langs zien komen als pla of pva en misschien dingen als pva-m of iets dergelijks. Wat houden deze dingen nu in?

Om 3d te printen heb je materiaal nodig. Dit kunnen materialen zijn als ijzer, glas en vele kunststoffen zoals pva en pla. Er is alleen een belangrijk verschil tussen de verschillende kunststoffen. Sommige kunststoffen worden gebruikt om jouw 3d print te maken. Andere kunststoffen worden gebruikt als ondersteuning tijdens het printen. Dit is ook het belangrijke verschil tussen pla en pva.

PLA de vorm die gebruikt wordt om de objecten van te maken. PLA is een natuurvriendelijke kunststof die gemaakt is van maïs of suikerbiet en is daarom biologisch afbreekbaar. Voor het maken van ingewikkelde objecten kun je gebruik maken de verschillende soorten PLA. Deze soorten PLA kunnen alle kleuren hebben zelfs verschillende soorten kunststoffen die heel erg veel op hout lijken.

PVA is de vorm die tijdens het printen gebruikt wordt om het object te ondersteunen. Tijdens het 3d printen wordt het object laagje voor laagje omhoog opgebouwd. Als je dus een ijspegel aan een dak van een huis wilt printen, kun je niet eerst het huis printen en daarna de pegel, maar moet het object nog steeds laagje voor laagje worden opgebouwd. In zo’n geval wordt er gebruik gemaakt van PVA. Met PVA kun je de ruimte opvullen tussen de grond en de onderkant van de ijspegel.

Een mooie eigenschap van PVA is dat ze in het water oplost. Dus als je klaar bent met printen hoef je het object dat je hebt geprint alleen nog in het water te leggen, zodat alle PVA oplost. Op deze manier kun je de meest ingewikkelde dingen printen.

Net als met PLA heb je ook bij PVA verschillende soorten materialen. Zo heb je ook het materiaal PVA-M, dit is een materiaal dat zich aan veel verschillende materialen hecht en daardoor erg bruikbaar is tijdens het printen.

https://www.3dfilament.supplies/

Related Posts

Een borstvergroting nemen

De mening van andere over jouw uiterlijk

Hoe moet je een zakmes slijpen