Global Marketing CR
Image default
Artikel marketing

Je jonger voelen met botox

Wij mensen zijn geneigd om ons aan te passen aan het huidige maatschappelijke beeld. Wij willen ons graag scharen onder de meerderheid om zo niet het buitenbeentje te hoeven zijn. Paradoxaal daarop willen we ook origineel en uniek zijn en zo een voorbeeldfunctie in de maatschappij vervullen. De eigenschap dat we ons gedragen naar de mening van de meerderheid zorgt ervoor dat er een gemeenschappelijk beeld ontstaat van hoe mensen zich zouden moeten gedragen en hoe mensen eruit zouden moeten zien. Vervolgens proberen wij zo dicht mogelijk bij dit beeld te komen.
In ons gedrag zien we dit kenmerk dan ook terug. Een heersende gedachte in de huidige maatschappij is dat het beter is om jong te zijn dan om oud te zijn. Jonge mensen krijgen meer waardering in onze maatschappij dan oude mensen. Oude mensen mogen alleen meedoen als ze zich jong gedragen en meedoen met wat de jongeren doen. Ook in uiterlijk heerst deze gedachte. Zo kan bij sommige mensen de behoefte ontstaan om er langer jong uit te zien, of om er jonger uit te gaan zien dan nu het geval is.
Om aan deze behoefte te voldoen doen sommige mensen aan plastische- of cosmetische chirurgie. Met een behandeling kunnen deze mensen er dan langer jong uit zien. Een veelgebruikte methode om aan deze behoefte te voldoen is een botox behandeling. Door een botoxbehandeling trekt een huid weer strak en wordt iemand als tien jaar jonger. Tegenover het gebruik van botox staat het gebruik van fillers. Fillers zorgen ervoor dat de huid van iemand wordt opgevuld, waardoor de huid zich straktrekt en de persoon een strakkere huid krijgt, er is dus verschil tussen de werking van gezicht fillers en botox.
Zo vinden mensen in de cosmetische- of in de plastische chirurgie hun zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen wordt het meeste gevonden in de botox, maar ook in andere zwaardere vormen van plastische- of cosmetische chirurgie.

http://faceland.nl/

Related Posts

Overal toegang tot Nederlandse TV

Outplacement: de oplossing in een ontslag

Coderen is nog steeds actueel