Global Marketing CR
Image default
Offers

SEO; Online marketing bureau ‘Square Marketing’ legt uit

SEO; Online marketing bureau ‘Square Marketing’ legt uit

Er is een forse groei in het aantal mensen dat een website, webshop of blog bezit. De term ‘SEO’ krijgt dan ook steeds meer bekendheid en aandacht. Dit is logisch gezien zoekmachine optimalisatie bijna onlosmakelijk verbonden is met het beheren van een website of webshop. Toch is de kennis van deze groep mensen voornamelijk oppervlakkig van aard. Dit is uiteraard geen schande, aangezien 99% van hen geen online marketeers zijn. Om wat meer diepte aan SEO te geven legt online marketing bureau Square Marketing graag een aantal elementen uit. Hierna kan je zelf aan de slag om de ranking van jouw website of webshop te verbeteren.

Wat is SEO?

De drie letters staan voor Search Engine Optimization. Vrij vertaald naar het Nederlands kennen wij dit als zoekmachine optimalisatie. De explosieve groei van het internettijdperk heeft geleid dat SEO een heus vakgebied is geworden. Het mag dan ook zeker met het nodige respect behandeld worden. Om dit te doen is begrip een belangrijk uitgangspunt. 

Het doel van een zoekmachine is om de gebruiker zo relevant mogelijk resultaten te bieden. Omdat 95% van de internetgebruikers Google kiest om te zoeken wordt dit algoritme uitgelegd. Google bepaalt ruwweg aan de hand van drie factoren hoe hoog een website in haar ranking verschijnt. Het gaat om de factoren autoriteit, content en techniek.

Autoriteit

De ranking factor autoriteit is een oude rot in het algoritme. Al vanaf het begin spelen onder andere de leeftijd van een domein en het aantal inkomende backlinks een grote rol. In de loop der jaren is dit uiteraard verfijnd. Het algoritme van Google maakt nu onderscheid in de kwaliteit van de backlinks. Daarnaast houdt het constant in de gaten wanneer er nieuwe pagina’s en content aan de website worden toegevoegd. Heb je een oude website waar je al jaren niks mee hebt gedaan? Dan is de kans groot dat je tientallen plekken bent gezakt in de ranking.

Ondanks dat dit vrij eenvoudige factoren lijken speel autoriteit nog steeds een grote rol in de Google ranking. 

Content

Deze factor lijkt nogal voor de hand te liggen. Een gebruiker zoekt immers naar een bepaalde content om zijn of haar informatiebehoefte te bevredigen zou je zeggen. Toch wordt het steeds moeilijker om SEO-vriendelijke content te produceren. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het algoritme steeds slimmer wordt. 

In tegenstelling tot de eerdagen waarin voornamelijk werd gekeken naar bepaalde zoekwoorden probeert Google content nu echt te ‘begrijpen’. Neem het volgende voorbeeld; Henk gebruikt het zoekwoord ‘rode sportauto’. Het algoritme begrijpt dat het niet om zomaar een auto gaat, maar waarschijnlijk een exotisch model. Google laat vervolgens een rits afbeeldingen zien van verschillende Ferrari’s. 

Het is dus tegenwoordig not done om een tekst te ‘stuffen’ met een bepaald zoekwoord. Sterker nog; Google straft jouw website met een lagere ranking! Het is dus een must om unieke, kwalitatieve content te maken. Ons advies is om jouw gekozen zoekwoord eenmaal in de eerste 70 woorden te gebruiken en eenmaal in een H1-titel. Wanneer jij zorgt voor relevante content doet Google de rest.

Techniek

Het technische aspect binnen SEO heeft voornamelijk de afgelopen jaren een zwaardere weging gekregen. Tegenwoordig gaan de eisen veel verder dan enkel een responsief design. De factor techniek heeft een direct relatie met de beoordeling van de gebruiksvriendelijkheid van een website.

 Een goede user experience gaat hand in hand met een snelle website. Hoe irritant is het om een website te bezoeken waar het ontzettend lang duurt, voordat je überhaupt iets krijg te zien? Google is het hier roerend mee eens. Zorg dus voor een snelle laadtijd met gecomprimeerde afbeeldingen en schone code. Vermijd het gebruik van overbodige plugins en kies voor browser caching. Ook speelt de keuze voor de hosting een rol, aangezien de gekoppelde server een deel van de laadtijd bepaalt. Besparen op een hostingpakket kan dus nadelig uitpakken voor jouw ranking. 

Heb je na het lezen van deze blog alsnog behoefte aan hulp om jouw website of webshop hoger in de Google ranking te krijgen? Neem dan gerust contact op met het meest persoonlijke online marketing bureau van de veluwe en krijg vrijblijvend advies!

https://www.squaremarketing.nl/