Global Marketing CR
Image default
Zoekmachine optimalisatie

Wat is Domain Authority?

De Domain Authority van een website laat je een geschatte waarde zien van je domein. Dit gebeurt door MoZ; één van de grootste namen als het gaat om SEO software. De waarde die hierbij gegeven kan worden ligt tussen de 1 en de 100. Hierbij geldt; hoe hoger het getal, hoe hoger de waarde van je website is.

Hoe wordt de waarde opgebouwd?

De waarde van je domein wordt opgebouwd door middel van ontzettend veel verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal links naar jouw website en de kwaliteit daarvan en de diverse root domains die verwijzen naar je website.

Een andere benaming voor al deze factoren is ook wel de Moztrust en Mozrank. Alle factoren worden bij de domain authority op één grote stapel gegooid en daar wordt vervolgens een score aan gegeven. MoZ geeft echter niet alleen een DA (domain authority) aan, maar ook een PA. Dit is de Page Authority. Hierbij geeft MoZ een score aan alle individuele pagina’s die er op een website te vinden zijn.

Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de websites die in de top 3 staan van de zoekresultaten op concurrerende woorden, een hoge domain authority hebben.

Je DA verhogen

Nu weet je wat een Domain Authority is, maar hoe zorg je ervoor dat deze verhoogd wordt? Dit kan gedaan worden door middel van verschillende activiteiten. Allereerst is het heel erg belangrijk dat je regelmatig nieuwe content plaatst. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat je bezoekers krijgt, maar ook dat Google en eventuele andere tools zien dat jij op frequente basis actief bent en updates uitvoert. Na het plaatsen van nieuwe content is het ook erg belangrijk dat deze content een waarde opbouwt. Dit kan het beste door middel van linkbuilding, waarbij andere websites linken naar jouw content. Je kunt linkbuilding laten doen door een SEO (internetmarketing) bureau.